Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
clinic@qodeinteractive.com

Related Posts

Professzionális optikai szolgáltatások
kellemes környezetben

A látásvizsgálatról

A körülbelül félórás folyamat szerves részét képezi az anamnézis felvétele, az objektív (computeres) és szubjektív (távoli látásélesség vizsgálata próbakeret, próbalencsék és egy LED TV segítségével) vizsgálat, a közeli látás ellenőrzése, biomikroszkópos kontroll és tájékoztatás. Igény szerint sor kerülhet könnytermelés, könnyminőség vagy színlátás vizsgálatára is.

1. Anamnézis felvétele

Először alaposan átbeszéljük a páciens általános és szemészeti kórelőzményeit. Kitérünk az aktuális betegségekre, alkalmazott gyógyszeres terápiákra, panaszokra és igényekre.

2. Computeres mérés

A refraktometer segítségével meghatározzuk az irányt a pontos szemüvegadatok eléréséhez. 1-2 perces folyamat, melynek során a készülék megméri a szemek körülbelüli törőerejét.

3. Szubjektív kontroll

Próbakeret és próbalencsék segítségével együtt, közös munkával megkapjuk a távoli szemüveg értékeit. Közben irányított kérdésekkel segítjük a pácienseket a döntésben, valamint kihasználjuk a speciális, látásvizsgálathoz kifejlesztett LED TV különböző -olykor játékos- tesztoldalait a legjobb látásélmény eléréséhez.

4. Közeli látás ellenőrzése

Ezután a közeli látás ellenőrzése majd korrekciója következik olvasótábla használatával. Ennek a folyamatnak része az ún. munkatávolsághoz (pl. monitor) való korrekció felírása is.

5. Biomikroszkópos kontroll

Réslámpa segítségével ellenőrizzük a szem elülső szegmentumának állapotát. Néhány perces, fájdalommentes vizsgálat, melynek során vizsgálható és felismerhető pl. a szemszárazság, a külső apparátust érintő gyulladások és a szürkehályog is.

Szemüveg készítés és javítás

Hozott vagy nálunk felírt eredmény alapján elkészítjük új szemüvegét. Apróbb balesetek bármikor előfordulhatnak, mi pedig legjobb tudásunk szerint javítjuk a szemüvegeket.

Kontaktlencse illesztés

Kontaktlencse illesztést 17 éves kortól végzünk, melyet minden esetben alkalmassági vizsgálat előz meg. Segítünk a betanításban, új típus kipróbálásában és a rendszeres kontroll vizsgálatban is.

Nézz oktatóvideókat a kontaktlencse használatról

Ultrahangos szemüvegtisztítás

Mindössze 30 perc, és az ultrahang csodás erejét kihasználva régi szemüvege ismét úgy fog ragyogni, mint új korában.